top of page

Sėkmingo Agile taikymo pavyzdys

Praeitų metų lapkričio mėnesį seni pažįstami iš Affecto Lietuva, pakvietė mane į savo įmonės renginį. Jie paprašė papasakoti kas tas Agile projektų valdymas. Taigi pasiruošiau valandos pranešimą, papasakojau, įdomiai padiskutavome ir išvažiavau. Tačiau tuo viskas nesibaigė. Jie tikrai pradėjo naudoti Agile!



Labai laukiu Mantvydo Čekučio pranešimo Agile Ture Vilniuje 2012 kaip jam sekasi Scrum taikyti tarptautiniame  projekte Lenkijoje (truputį jis jau rašė: http://myfirstscrum.blogas.lt/). O belaukiant, labai maloniai buvau nustebintas jo kolegos Andriaus Tubelevičiaus. Jis su manimi susisiekė ir pasidalino savo patirtimi. Su Andriaus leidimu, pateikiu jo tekstą. Kalba netaisyta, rašyta buvo man asmeniškai, tai skaitom turinį, tikrai verta! Dar kartą ačiū Andriau, kad daliniesi!


Laiškas


Kadangi jau trečius metus dirbu projekte Pietų Afrikos Respublikoje, tai esu gana atsilikęs nuo pasikeitimų, vykstančių Europinėje mūsų kompanijos dalyje, tačiau jūsų prezentacija buvo neabejotinai esminis lūžis mano darbų vykdyme. 


Aš vadovauju 7 žmonių komandai diegiant vieną sudėtingiausių sistemos modulių klasikiniu waterfall metodu vykdomame projekte (projekte yra dar 5 moduliai ir visa komanda yra apie 50 žmonių). Ir lygiai prieš metus besibaigiant analizei skirtam laikui aš supratau patekęs į aklavietę, nes trūko esminių reikalavimų ir dėl implementacijos mastų ir sudėtingumo lygio verslo atstovai negalėjo aiškiai apibrėžti ką gi reikia padaryti ir kaip galutinis variantas turėtų funkcionuoti. 


Po prezentacijos grįžęs į Afriką perskaičiau M. Cohn “Agile Estimating and Planning” ir nusprendžiau, kad mano atveju tiesiog būtina surizikuoti ir pritaikyti geriausias Agile praktikas. Tad su projektų vadovo palaiminimu pastaruosius metus mano komanda dirbo pagal Agile ir rezultatai buvo stulbinantys: 


– Komanda puikiai “susidirbo” (tai yra didelis pasiekimas įvertinus faktą, kad komandoje yra 2 lietuviai, 3 indai ir 2 pietų afrikiečiai ir amžiaus skirtumas tarp jauniausio ir vyriausio komandos nario yra 40 metų)  – Mano komanda pirma baigė programavimo ir testavimo darbus ir visus darbus baigė toleruotinuose biudžeto rėžiuose (analizės pabaigoje tai atrodė neįmanoma);  – Klaidų ir pakeitimų skaičius per user acceptance testingą jokiu momentu neviršijo priimtino lygio (palyginimui kituose moduliuose jų skaičius buvo žymiai didesnis). Tai parodo, kad gautas rezultatas atitiko verslo atstovų lūkesčius. 


Tad rezultatai yra akivaizdūs. 


Dar kartą ačiū už puikią prezentaciją ir linkiu sėkmės populiarinant šį metodą!

 

Andrius 


P.S. Nežinau ar pavyks sudalyvauti Agile turo konferencijoje, nes didžiają metų dalį praleidžiu Afrikoje.

43 peržiūros0 komentarų
bottom of page