top of page

Kalėdų Senelis naudoja Kanban!

Geros naujienos! Šiemet visi dovanas gausime laiku ir tikrai to ko norėjome! Kodėl? Ogi Kalėdų Senelis ir visa jo komanda naudoja Agile metodą Kanban !


Kas yra Kanban?


Kanban yra Agile metodas, kuris koncentruojasi į proceso tėkmės (process flow) optimizaciją. Jis remiasi pagrindiniu lieso mąstymo (Lean) principu: kuo greičiau užduotis pereis per sistemą (nuo idėjos iki galutinio jos įgyvendinimo), tuo efektyvesnė bus sistema. Kad tai užtikrinti Kanban turi tik tris taisykles:

  • Vizualizuok procesą (workflow) – susikurkit Kanban lentą (žr žemiau), kurioje stulpeliai bus proceso žingsniai. Visos užduotys turi būti dedamos ant šios lentos, kad būtų vizualiai matomos.

  • Limituok darbą procese (work in progress – WIP) – kiekvienas stulpelis turi turėti po skaičių, kuris nurodo, kiek daugiausiai užduočių gali būti tame stulpelyje. Tai užtikrina jog per daug darbo nebus paduota į sistemą ir ji nepradės lėtėti (kaip automobiliai kelyje: kai jų per daug, pasidaro kamštis ir visi pasiekia savo tikslą vėliau).

  • Matuok ir optimizuok tėkmę (flow) kuo greičiau užduotys „prabėgs” per visus proceso žingsniu, tuo daugiau rezultato mes pasieksime.



Taigi tiek trumpai apie Kanban.  Daugiau galite pasiskaitinėti Crisp kompanijos puslapyje arba Henrik Kniberg bloge.


Linksmų švenčių!


Ar tikrai Kanban padėjo Kalėdų Seneliui optimizuoti dovanėlių gamybos procesą ir visi gavote svajonių dovanas? ;) Pakomentuokit!

100 peržiūrų0 komentarų
bottom of page