top of page

Agile Lietuvoje įgauna pagreitį?!

Kaip įprasta, metų sandūra yra puikus laikas apmąstymams kas įvyko, kas pasiekta ir ko norime pasiekti. Taigi stabtelkime ir padarykime Agile Lietuvoje retrospektyvą.



2010-ieji Agile Lietuvoje – pradedame kalbėti


Viskas prasidėjo, kai Adforme pradėjome taikyti Scrum ir aš supratau, jog neturiu su kuo pasidalinti savo patirtimi, laimėjimais bei kylančiais naujais iššūkiais :( Nusprendžiau – reikia kažką daryti! Pradėjau rašyti šį http://scrum.agile.lt blogą, padariau keletą pristatymų kas yra Scrum ir Agile Lietuvos .NET bendruomenei, Vilniaus Universitete. Spalio mėnesį suorganizavome pirmąją Agile konferenciją Lietuvoje Agile Turas Vilniuje 2010, po kurios sekė ir pirmasis Agile ir Scrum naudotojų grupės susitikimas.


2011-ieji Agile Lietuvoje – pradedame mokytis


Iš Agile ir Scrum naudotojų grupės susibūrė iniciatyvių žmonių būrelis, kuris ne tik tęsė organizuoti ir rinktis į kas mėnesinius susitikimus, bet ir suorganizavo Lietuvos Agile Diena konferenciją. Šiais metais mane labiausiai džiugino, kad įmonės pradėjo kviesti į vidinius Agile projektų valdymo mokymus. Šių įmonių vadovai suprato, jog norint sėkmingai įdiegti ir taikyti Agile metodus įmonėje, neužtenka tik pasiskaityti ar pasiklausyti apie juos konferencijose. Susidomėjimas Agile Turo Vilniuje 2011 metu vykusiais mokymais tai tik patvirtino. Virš 100 žmonių sudalyvavo vienos ar dviejų dienų Agile mokymuose. Pačios konferencijos kokybė taip pat pakilo: turėjome pasaulinio lygio profesionalų pranešimus, konferencija vyko keliose sekcijose, o visos 400 vietų dalyviams buvo užimtos. Su mūsų bendruomene susisiekė asociacijos INFOBALT atstovais, su kuriais sudalyvavome susitikime LR Ūkio ministerijoje, ir nuo čia prasidėjo dialogas kaip Agile metodai galėtų būti taikomi ir viešojo sektoriaus projektuose.

2012-ieji Agile Lietuvoje – intensyviai mokomės?

Mano palinkėjimas, kad 2012-ieji būtų aktyvaus mokymosi ir dalijimosi Agile patirtimi metais. Kad  nustotume kalbėti, jog mes norime pradėti naudoti Agile, bet imtume ir paverstume visą kompaniją Agile, kaip kad prieš pora metų padarė Adform! Mano pasižadėjimas sau, daugiau rašyti straipsnių šiame bloge, o iš jūsų tikiuosi aktyvesnio komentavimo, kritikavimo, diskusijų komentaruose :)


Be abejo, su augančia Agile Lietuva bendruomene tęsime tai kas jau tapo tradicija: kas mėnesinius susitikimus ir dvi konferencijas per metus. Kadangi vis daugiau įmonių pradeda naudoti Agile metodus, manau, jog šiemet Lietuvos Agile Dienoje 2012 turėsime dar įdomesnių pranešimų! Tuoj pradėsime galvoti kokius kviestinius pranešėjus kviestis į Agile Turą Vilniuje 2012 ir kokius Agile mokymus organizuoti jų metu. Tad jei turite siūlymų, komentarų ar tiesiog norite prisidėti organizuojant, rašykit.


Agile‘iškų, Scrum‘iškų, XP‘iškų ir Kanban‘iškų 2012-ųjų!

7 peržiūros0 komentarų
bottom of page