top of page

„Agile Lietuva” asociacija vienys Agile projektų valdymo metodus taikančius specialistus

Pasaulyje vis populiarėjant efektyvų ir kokybišką projektų valdymą užtikrinantiems Agile metodams, Lietuvoje įkurta tokius metodus taikančių specialistų asociacija „Agile Lietuva“.



Asociacija sudarė ambicingą veiklos planą, kuriame yra konferencijos, naudotojų susitikimai, seminarai bei kitos su Agile metodų mokymu ir naudojimo skatinimu susijusios veiklos. Asociacijos atstovai taip pat oficialiai dalyvaus valstybinių institucijų diskusijose ir darbo grupėse, siekdami skatinti taikyti Agile metodus viešojo sektoriaus projektuose Lietuvoje.


„Agile Lietuva” prezidentu buvo išrinktas Vaidas Adomauskas. Valdyboje pirmoje kadencijoje dirbs Gediminas Šaltenis, Vaida Masiulionytė – Dagienė, Kristina Šermukšnytė – Alešiūnienė, Aleksej Kovaliov, Laimonas Lileika ir Simonas Razminas.


Nepaisant to, kad asociacija įkurta tik šiemet, jos narių veikla Lietuvoje nėra naujiena, kaip ir pati Agile samprata. Antrus metus kas mėnesį įvairius Agile metodus naudojantys specialistai dalinasi savo patirtimi ir padeda vieni kitiems tobulėti naudotojų grupėse. O visame pasaulyje vykstantis Agile Turas Lietuvoje pirmą kartą vyko dar 2010 metais, konferencija „Lietuvos Agile diena” – 2011 metais.


Agile Turas Vilniuje praeitais metais sulaukė net 400 dalyvių. Šio renginio metu į Lietuvą pranešimus skaityti atvyko pasaulinio lygio Agile specialistai, o dalyviai galėjo dalyvauti profesionaliuose Agile mokymuose, įgyti tarptautinės organizacijos „Scrum Alliance” sertifikatus.


Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į asociacijos „Agile Lietuva” prezidentą Vaidą Adomauską: tel. 860038860, el. paštas info@agile.lt, interneto svetainės www.agile.lt,  www.agileturas.lt, www.agilediena.lt. Asociacijos veiklą galite sekti facebook’o puslapyje ir Twitter’yje: #agilelietuva

20 peržiūrų0 komentarų
bottom of page